Perfecte kip

    Perfecte kip

    1keer bewaard
    1uur25min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Kippenbouillon, wijn, uien, knoflook, champignons, room, boter, kruiden, citroen, kappertjes...deze ingrediënten vormen straks een perfecte saus. Hoe langer deze saus suddert, des te lekkerder.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 475 ml kippenbouillon
    • 80 gr versnipperde ui
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 235 ml witte wijn
    • 35 gr gesneden champignons, of meer naar smaak
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 1 theelepel gedroogde salie
    • 235 ml slagroom
    • 30 gr boter
    • 1/2 citroen, het sap
    • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
    • 65 gr maïzena, of zoveel als nodig
    • 4 kippendijen zonder bot
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Giet de kippenbouillon in een grote pan samen met de ui en de knoflook, breng aan de kook, en kook totdat de vloeistof met de helft verminderd is, ongeveer 10 minuten. Giet de witte wijn in de pan, breng terug aan de kook, en kook weer totdat de vloeistof met de helft verminderd is, ongeveer 10 minuten. Voeg, al roerende, de champignons, rozemarijn, en salie toe, laat sudderen tot de champignons zacht en sappig zijn, ongeveer 15 minuten. Roer de slagroom, boter, citroen, en kappertjes erdoor, zet het vuur lager en laat sudderen tot de saus indikt, ongeveer 10 minuten (45 minuten in totaal).
    2. Verwarm de oven voor op 175°C.
    3. Doe de maïzena in een ondiepe schaal en haal de kippendijen door de maizena, zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Schud overtollige maïzena weg. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, en bak de kippendijen totdat ze een goudbruin korstje hebben, ongeveer 8 minuten per kant. Leg de kippendijen in een vierkanten ovenschaal van 23x23 cm en giet de saus over de kip.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de saus borrelt en de kip niet meer roze is van binnen, ongeveer 15 minuten. Een thermometer ingestoken in het midden van een kippendij moet minstens 74°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren