Gestoofde bladgroenten met spekjes

    Gestoofde bladgroenten met spekjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke mix van bladgroenten. Je kunt ook andere bladgroenten gebruiken, zoals boerenkool bijvoorbeeld. Was de bladgroenten goed, want niets is zo vervelend als een hap zand! Oh ja, en vergeet de suiker niet!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 trossen snijbiet
    • 2 trossen chinese mosterdkool
    • 2 trossen koolraapblad
    • 3 eetlepels zout
    • 1 liter kippenbouillon, apart te verwerken
    • 120 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 55 gr gebakken spekjes
    • 100 gr suiker
    • 1 snufje zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Bewaar het blad van de bladgroenten maar gooi de stengels weg. Was de groenten voorzichtig met warm water om zand te verwijderen. Vul een schone gootsteen gedeeltelijk met warm water en voeg 3 eetlepels zout en 500 ml kippenbouillon toe, laat de groenten 10 minuten in dit mengsel weken. Schep de groenten uit de gootsteen en laat ze uitlekken in een vergiet. Spoel de groenten niet af, en laat de gootsteen leeglopen.
    2. Giet de resterende 500 ml kippenbouillon in een grote pan en voeg de bladgroenten toe. Roer de plantaardige olie, knoflook, gebakken spekjes, en suiker erdoor, en breng op smaak met zout en zwarte peper. Breng aan de kook, zet het vuur zacht, en laat 45 minuten tot 1 uur sudderen tot de groenten zacht zijn, roer af en toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren