Geglazuurde citroencake voor Pesach

    Geglazuurde citroencake voor Pesach

    4keer bewaard
    1uur15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit heerlijke melkvrije Pesach dessert kan het hele jaar door gemaakt worden, gebruik dan alleen ander meel. Al moet ik zeggen dat het smaakt alsof ik echte bloem heb gebruikt!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 120 gr matze-cakemeel
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 2 eetlepels margarine, op kamertemperatuur
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel citroen extract
    • 80 ml citroensap
    • 120 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 druppel gele kleurstof (optioneel)
    • 125 gr poedersuiker
    • 1 theelepel koffiecreamer (melkvrij poeder)
    • 30 ml water
    • 1 eetlepel poedersuiker
    • 1/2 theelepel citroen extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakblik van 23x13 cm in met margarine. Klop het matze-cakemeel, de baksoda, bakpoeder en zout samen in een grote kom.
    2. Pak een schone kom en klop de eieren, suiker, margarine, vanille-extract, 1 theelepel citroen extract, citroensap, plantaardige olie en kleurstof met een elektrische mixer ingesteld op medium snelheid samen tot een glad beslag. Giet de natte ingrediënten door het bloemmengsel en roer totdat er een mooi glad beslag ontstaat. Giet het beslag in het ingevette bakblik.
    3. Bak in de voorverwarmde oven lichtbruin, ongeveer 45 minuten. Een breinaald ingestoken in het midden van de cake moet er schoon uitkomen. Laat volledig afkoelen en verwijder uit het bakblik.
    4. Doe 125 gr poedersuiker in een kom. Pak een schone kom en meng de koffiecreamer met het water, roer er 1 eetlepel poedersuiker door. Roer het koffiecreamermengsel beetje bij beetje door de poedersuiker er blijf roeren tot er een glad glazuur ontstaat. Voeg, al roerende 1/2 theelepel citroen extract toe. Smeer het glazuur gelijkmatig over de afgekoelde citroencake. Laat de cake rusten zodat het glazuur hard kan worden, en serveer in plakjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren