Makkelijke pasta pesto met kip uit de oven

    Makkelijke pasta pesto met kip uit de oven

    62keer bewaard
    1uur15min


    512 personen hebben dit gemaakt

    Romig, smaakvol en eenvoudig om te maken. Je kunt dit gerecht goed invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 60 gr paneermeel
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 500 gr penne pasta
    • 840 gr in blokjes gesneden gare kip
    • 500 gr geraspte Parmezaanse kaas of belegen kaas
    • 90 gr verse spinazie
    • 1 blik (van 400 gr) tomatenblokjes
    • 1 pot (van 400 gr) carbonarasaus
    • 400 gr pesto
    • 350 ml melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 23x33 cm in. Meng paneermeel, 40 gr Parmezaanse kaas en olijfolie in een kleine kom door elkaar, en zet apart.
    2. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 11 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    3. Meng in een schone kom ondertussen de gare kip met de geraspte kaas, spinazie, tomaten, carbonarasaus, pesto, en melk. Roer de pasta erdoorheen, en schep het gerecht in de ingevette ovenschaal. Bestrooi gelijkmatig met het paneermengsel.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de saus borrelt en de bovenkant goudbruin is, 40 tot 45 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (5)

    van
    3

    Hoe moet de kip gegaard zijn? Vooraf koken of bakken ofzo? - 08 jan 2016

    berts
    van
    1

    Eenvoudig recept, simpel kan wel lekker zijn. - 15 sep 2013

    0

    We vonden het heerlijk! - 04 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren