Kip in romige dragonsaus

    Kip in romige dragonsaus

    2keer bewaard
    1uur45min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een moderne en minder vette versie van Franse "Blanquette". Serveer dit gerecht met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 hele ui
    • 1 kruidnagel
    • 1400 ml water
    • 200 ml witte wijn
    • 1 steel bleekselderij, in stukken gesneden
    • 1 teentje knoflook
    • 1 takje verse tijm
    • 1 takje verse peterselie
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1400 gr hele kip, in 8 stukken gesneden
    • 2 wortels in stukken gesneden
    • 2 eetlepels bloem
    • 70 gr boter
    • 125 gr verse champignons, schoongemaakt en gehalveerd
    • 1 eidooier
    • 1 citroen, het sap
    • 45 ml slagroom
    • 1 takje verse dragonblaadjes, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Duw de kruidnagel in de ui en leg de ui in een grote soeppan. Voeg water, witte wijn, bleekselderij, knoflook, tijm, peterselie, zout en zwarte peper toe aan de pan en breng het mengsel aan de kook op matig vuur. Voeg de stukken kip en wortel toe aan de soep, dek af, en laat 20 minuten sudderen. Haal de stukken kip uit de soep en leg ze in een kom. Zeef de bouillon, bewaar ongeveer 470 ml bouillon, en gooi de rest van de vloeistof inclusief de groenten en kruiden weg.
    2. Bestrooi de stukken kip met bloem. Smelt de boter in een grote koekenpan op matig vuur, en de bak de kip goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant. Haal de kip uit de pan; doe de champignons in de pan, en bak ze lichtbruin onder af en toe roeren, ongeveer 10 minuten.
    3. Doe de kip terug in de pan, en giet genoeg bouillon toe tot de kip en champignons net met bouillon bedekt zijn, doe de deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Leg de kip en champignons op een bord. Kook de resterende vloeistof ong. 10 minuten tot het met de helft verminderd is, roer voortdurend.
    4. Pak een kom, en meng de eidooier, het citroensap, en de slagroom samen. Haal de pan met kip en champignons van het vuur, en roer geleidelijk het eigeelmengsel door de ingekookte bouillon, blijf roeren tot de saus dikker wordt. Klop de dragon erdoor en serveer de saus over de kip en champignons.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren