Pistache broodstengels

    Pistache broodstengels

    6keer bewaard
    30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit is oorspronkelijk een recept uit de jaren 60 van een ver Iers familielid, en het was toen bedoeld om met drankjes te worden geserveerd voor St. Paddy's Day (Ierse feestdag). Persoonlijk denk ik dat ze bij elke gelegenheid passen!

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 500 gr bevroren bladerdeeg, ontdooid
    • 1 eiwit, geklopt
    • 45 gr fijngehakte gepelde pistachenoten
    • 1 snufje zeezout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed meerdere bakplaten met bakpapier.
    2. Bestrijk de bovenkant van de plakken bladerdeeg met losgeklopt eiwit. Strooi pistachenoten en zout op de met eiwit besmeerde bladerdeegplakken, en keer de plakken om. Bestrijk het bladerdeeg weer met eiwit en bestrooi ook weer met pistachenoten en zout. Snij met een scherp mes, het bladerdeeg in lange stroken van 8 cm lang en 2 cm breed. Draai de repen 2 keer om hun as, dan leg ze daarna op de bakplaten, zorg dat ze elkaar niet aanraken.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot ze bruin zijn, ongeveer 15 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren