Pittige curry met rundvlees

    Pittige curry met rundvlees

    5keer bewaard
    55min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Het is belangrijk om voor het bakken alle ingrediënten al klaar te hebben staan. Gebruik je favoriete groenten, zoals courgette, stukjes aardappel, peultjes, aubergine, etc. en dien het op met jasmijnrijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 680 gr reepjes rundvlees
    • 1 snufje zeezout en gemalen zwarte peper, naar smaak
    • 80 gr fijngesneden sjalotten
    • 2 eetlepels fijngesneden verse gember
    • 1 theelepel Thaise rode currypasta, of naar smaak
    • 120 ml kippenbouillon
    • 1 blik (van ong. 400 gr) kokosmelk
    • 1 eetlepel Aziatische vissaus
    • 170 gr courgette, in stukjes gesneden
    • 1 grote limoen, geraspt en in vieren gesneden
    • 15 gr gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de rundvleesreepjes met een beetje zout en zwarte peper, en schroei het vlees in de hete olie aan beide kanten dicht en bruin, 2 tot 4 minuten. Bak het vlees in porties, doe niet teveel vlees tegelijk in de pan. Leg het dichtgeschroeide rundvlees op een bord.
    2. Zet het vuur middelhoog, en bak de sjalotjes tot ze glazig beginnen te worden, ongeveer 2 minuten. Roer de gember erdoorheen en bak 1 minuut extra. Voeg, al roerdende, de currypasta toe en bak nog 1 minuut. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de kokosmelk en vissaus toe. Roer goed.
    3. Zet het vuur iets hoger, en doe het vlees terug in de pan. Roer goed, en laat sudderen tot het vlees gaar is, 10 tot 12 minuten. Voeg, al roerende, de courgette toe, dek de pan af, en laat sudderen tot ook de courgette gaar is, ongeveer 8 minuten. Voeg de limoenrasp toe, en bestrooi het gerecht met koriander. Serveer met partjes limoen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren