Pittige pasta met garnalen

    Pittige pasta met garnalen

    1keer bewaard
    35min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht is mijn eigen creatie. Ik heb eigenlijk alles gebruikt wat ik in huis had en mijn man vond het zo lekker dat deze pasta met garnalen nu regelmatig bij ons op tafel staat.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr penne pasta
    • 25 ml olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
    • 1 blik (van ong. 400 gr) tomatenblokjes
    • 1/2 citroen, het sap
    • 450 gr ongekookte middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 15 gr gehakte verse peterselie
    • 1 snufje zout, naar smaak
    • 1 snufje gemalen zwarte peper, naar smaak
    • 1 snufje gemalen rode chilipepervlokken, of naar smaak
    • 1 theelepel geraspte Parmezaanse kaas, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg de pasta toe zodra het water kookt en breng het water terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel op de pan, roer af en toe, tot de pasta al dente is, ongeveer 11 minuten. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, al roerende, de knoflook en ui toe, bak tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 5 minuten. Roer de tomatenblokjes erdoorheen, en laat sudderen tot het goed is verwarmd, ongeveer 5 minuten. Voeg het citroensap en de garnalen toe. Bak en roer tot de garnalen lichtroze zijn geworden aan de buitenkant, ongeveer 5 minuten. Roer de peterselie erdoor, en breng op smaak met zout, peper en rode chilipepervlokken. Serveer de garnalensaus over de pasta. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren