Pastrami sandwich met provolone

    Pastrami sandwich met provolone

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Deze sandwich is ook erg lekker met kalkoen of rosbief.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 210 gr gesneden kool
    • 30 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 30 ml appelciderazijn
    • 25 gr suiker
    • 1 theelepel adobo kruiden (of 1/2 theelepel knoflookzout)
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 liter plantaardige frituurolie
    • 3 grote stevige aardappelen
    • 8 dik gesneden plakken Italiaans brood
    • 450 gr gesneden pastrami, apart te verwerken
    • 4 plakjes Provolone kaas
    • 8 plakjes tomaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Maak de koolsla door de kool, plantaardige olie, azijn, suiker, adobo kruiden en zwarte peper te mengen. Bewaar afgedekt in de koelkast.
    2. Verhit de olie in een frituurpan of grote pan tot 190°C.
    3. Snij de aardappelen in dikke frieten (ong. 6 mm dik) en frituur ze tot de friet naar boven komt drijven en goudbruin is geworden, 4 tot 5 minuten. Zet de frieten apart.
    4. Verwarm de oven voor op 110°C.
    5. Leg het brood op een bakplaat, en rooster het lichtbruin, 3 tot 5 minuten. Pak de helft van de sneetjes brood voorzichtig van de bakplaat en zet opzij. Verdeel de pastrami over de overige vier sneetjes brood, en strooi de Provolone kaas eroverheen. Zet terug in de oven tot de pastrami warm is geworden en de kaas is gesmolten, ongeveer 5 minuten.
    6. Zet de sandwich in elkaar: Leg de frietjes bovenop de gesmolten kaas, en leg daarop de koolsla, 2 schijfjes tomaat, en als laatste een sneetje brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren