Torentjes van aubergine, tomaten en mozzarella

    Torentjes van aubergine, tomaten en mozzarella

    5keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    De aubergine kan ook koud geserveerd worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 95 gr bloem
    • 2 aubergines, in plakjes gesneden van ong. 1 cm dik
    • 235 ml plantaardige frituurolie
    • 4 tomaten, gesneden
    • 340 gr mozzarella kaas, dun gesneden
    • 120 ml olijfolie
    • 2 ansjovis, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 20 gr gehakte verse basilicum
    • 1 theelepel natuurazijn
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe de bloem in een ondiepe schaal. Haal de plakken aubergine door de bloem, en schud overtollig bloem weg. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakken aubergine in porties tot ze goudbruin zijn. Leg ze op een stuk keukenrol om uit te lekken.
    2. Verwarm een ​​oven voor op 200°C en vet een ovenschaal van 23x33 cm in.
    3. Leg op elk plakje aubergine een plakje tomaat en een dun plakje mozzarella. Vul de hele ovenschaal met deze torentjes en bak ze in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is, ongeveer 10 minuten.
    4. Verhit 120 ml olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ansjovis, knoflook, basilicum, azijn, zout en zwarte peper toe. Roer tot een puree en laat de ansjovis oplossen. Haal de saus van het vuur.
    5. Haal de plakken aubergine uit de oven en giet hier onmiddellijk de saus overheen. Laat iets afkoelen voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren