Perziktaart

    Perziktaart

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Als je zorgt dat je een blik perziken in huis hebt, dan kun je makkelijk dit lekkere toetje maken voor als je onverwacht gasten krijgt. De taart is warm het lekkerst en met een paar bolletjes vanille-ijs erbij nog lekkerder.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 blik (van ong. 800 gr) gesneden perziken in blik, uitgelekt
    • 235 ml melk
    • 200 gr suiker
    • 125 gr bloem
    • 115 gr boter, gesmolten
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1/2 theelepel kaneel
    • 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een vierkanten ovenschaal van ong 23x23 cm in.
    2. Leg de perziken op de bodem van de ovenschaal. Meng de melk, suiker, bloem, gesmolten boter, vanille-extract, kaneel, en nootmuskaat in een kom (het mengsel kan iets klonterig zijn). Giet dit bloemmengsel over de perziken. Niet roeren.
    3. Bak in de voorverwarmde oven de taart goudbruin is, ongeveer 1 uur. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren