Pompoen yogurtijs

    Pompoen yogurtijs

    1keer bewaard
    2dagen30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Hier is mijn eigen recept voor heerlijk pompoen yoghurtijs. Toch een heerlijk romige smaak, maar met veel minder calorieën dan echt ijs. Ik heb het in een ijsmachine gemaakt. Ik hoop dat je ervan zult genieten.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 475 ml volle yoghurt
    • 235 ml slagroom
    • 75 gr rietsuiker
    • 250 gr pompoenpuree uit blik of zelfgemaakt
    • 3 eetlepels brandewijn
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel speculaaskruiden
    • 1/8 theelepel zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 2dagen  ›  Klaar in:2dagen30min 

    1. Meng de yoghurt, slagroom, suiker, pompoenpuree, brandewijn, vanille-extract, speculaaskruiden en zout in een kom. Klop tot de suiker en het zout volledig zijn opgelost. Dek af, en zet een nachtje in de koelkast.
    2. Giet het gekoelde mengsel in een ijsmachine en zet het volgens de aanwijzingen van de fabrikant ongeveer 20 minuten aan om er roomijs van te maken. Schenk het ijs in een tupperwarebakje over en zet het in de vriezer. Voor de beste resultaten moet het ijs minimaal 2 uur in de vriezer staan of zelfs een hele nacht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren