Pompoen pasta

    Pompoen pasta

    1keer bewaard
    20min


    108 personen hebben dit gemaakt

    Goedgekeurd door mijn zoon! Volkoren pasta geserveerd met een pompoensaus en parmezaanse kaas. Simpel, snel, lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 170 gr volkoren penne pasta
    • 185 gr pompoenpuree uit blik of zelfgemaakt
    • 180 ml kippenbouillon
    • 60 ml magere melk
    • 5 gr margarine
    • 1/4 theelepel uienpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 snufje kruidnagelpoeder
    • 1 snufje nootmuskaatpoeder
    • 1 snufje kaneel
    • 1 snufje gemberpoeder
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas, en iets meer voor het serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng aan de kook op hoog vuur. Voeg, al roerende, de pasta toe, zodra het water kookt en breng weer aan de kook. Kook de pasta zonder deksel, onder af en toe roeren, beetgaar, ongeveer 11 minuten. Giet af, en laat de pasta goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen. Zet apart.
    2. Verwarm de pompoenpuree, kippenbouillon, melk, margarine, uienpoeder, zwarte peper, zout, kruidnagelpoeder, nootmuskaatpoeder, kaneel en gemberpoeder in een grote koekenpan op laag vuur, ongeveer 5 minuten. Roer er de uitgelekte pasta en de Parmezaanse kaas door. Serveer met een beetje Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren