Pönnukökur (ontbijtpannenkoeken uit Ijsland)

    Pönnukökur (ontbijtpannenkoeken uit Ijsland)

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel gerecht uit IJsland, dat een prachtige textuur en smaak heeft. Lekker warm of koud. Er gaat zure room in, maar het geeft dit crêpe-ontbijt geen rare bijsmaak. Vul elke pönnukökur met bruine basterdsuiker en poedersuiker, en rol ze dan op.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 375 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 8 eieren
    • 230 gr zure room
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 950 ml melk
    • 115 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een kom. Pak een andere kom en klop de eieren los en klop daarna de zure room en het vanille-extract erdoor. Meng de bloem erdoor, en voeg ook de melk en de gesmolten boter toe. Meng tot een dun en glad beslag.
    2. Doe wat boter in een pan en verwarm op middelhoog vuur tot de boter is gesmolten. Giet genoeg beslag in de pan om de hele pan met een dunne laag te bedekken (de pannenkoeken moet zeer dun worden). Bak de onderkant van de pannenkoek lichtbruin, draai de dunne pannenkoek om, en bak ook deze kant lichtbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren