Alternatieve lasagne ovenschotel

    Alternatieve lasagne ovenschotel

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijk gerechtje dat je als mama even snel voor de kinderen in elkaar zet. Je kunt het makkelijk voor grotere groepen maken en het vriest ook goed in. Ik gebruik dit recept als alternatief voor de traditionele lasagne.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gr brede eiernoedels
    • 680 gr mager rundergehakt
    • 120 gr fijngehakte zoete ui
    • 225 gr tomatensaus (liefst met een laag natriumgehalte)
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 225 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 225 gr cottage cheese
    • 60 gr zure room
    • 50 gr fijngehakte lenteui
    • 50 gr fijngesneden groene paprika

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 23x33 cm in.
    2. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en kook de noedels hierin in 5 minuten al dente gaar; Giet af en laat uitlekken.
    3. Bak het gehakt en de uien in een grote koekenpan op middelhoog vuur bruin en kruimelig, ongeveer 10 minuten. Meng de tomatensaus erdoor, en breng op smaak met zout en zwarte peper.
    4. Klop de roomkaas in een kom tot een gladde massa, en roer de cottage cheese, zure room, lenteui en groene paprika door de roomkaas.
    5. Leg de helft van de gekookte noedels op de bodem van de ovenschaal, verdeel daarover het kaasmengsel, en leg daaroverheen de resterende noedels. Verdeel hieroverheen gelijkmatig het vleesmengsel.
    6. Bak in de voorverwarmde oven totdat de vulling borrelt, ongeveer 40 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren