Zelf augurken maken

  (128)
  45 minuten

  Mijn vader maakt deze smakelijke, knapperige augurken al jaren. Ik maak ze nu ongeveer 4 jaar, en sinds kort voeg ik ook verse knoflook toe aan mijn weckpotten. Dit recept produceert echt hele smakelijke augurken. Sommige mensen eten de augurken al nadat ze een week in het zuur hebben gestaan, maar ik zeg wacht nog even, want hoe langer je wacht, des te beter ze zijn.


  105 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 35 

  • 3600 gr verse kleine augurken
  • 950 ml water
  • 950 ml gedistilleerd natuurazijn
  • 150 gr suiker
  • 145 ml inmaakzout
  • 3 eetlepels inmaakkruiden, verpakt in een theedoek
  • 7 weckpotten met deksels en ringen (1 literpotten)
  • 35 gr dillebloemen
  • 7 teentjes knoflook

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

  1. Doe de augurken in een grote pan en vul de pan met ijsblokjes. Laat ze minstens 2 uur in het ijs zitten, maar niet langer dan 8 uur. Laat ze uitlekken en dep ze droog.
  2. Doe het water, azijn, suiker, inmaakzout en inmaakkruiden in een pan. Breng aan de kook, en laat 15 minuten sudderen.
  3. Steriliseer de potten en deksels in kokend water, minstens 5 minuten. Doe de augurken in de hete, gesteriliseerde potten, vul de potten tot ong. 1,5 cm van de rand met augurken, en doe een dillebloem en een teentje knoflook in elke pot. Giet de hete azijn in de potten, vul de potten tot ong. 6 mm van de rand. Veeg de randen van de potten met wat keukenpapier af om eventuele resten te verwijderen. Doe de deksel op de potten en schroef de ringen erop.
  4. Zet een rooster onder in een grote soeppan en vul voor de helft met water. Breng dit aan de kook op hoog vuur, en laat dan voorzichtig de potten met behulp van een tang in het water zakken. Laat ong. 5 cm ruimte tussen de potten. Giet meer kokend water in de soeppan totdat het waterniveau tenminste 1 cm boven de potten uitkomt. Breng het water volledig aan de kook, dek de pan af, en laat 5 minuten koken.
  5. Haal de potten uit de soeppan en zet ze op een doek of houten oppervlak, enkele centimeters van elkaar af. Laat ze afkoelen. Eenmaal afgekoeld, druk met een vinger op de bovenkant van elke deksel om ervoor te zorgen dat de potten luchtdicht zijn. De deksel mag niet omhoog of omlaag veren bij het indrukken. Als er potten zijn die niet goed gesloten zijn, zet ze in de koelkast en eet de augurken binnen twee weken op. Bewaar de gesloten potten op een koele, donkere plaats, en wacht minstens 1 week met het openen van de potten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (128)