Karbonade van de grill

    Karbonade van de grill

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig barbecuerecept waar je weinig voorbereidingstijd voor nodig zult hebben, behalve voor het marineren. Het smaakt fantastisch!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 ml water
    • 30 gr suiker
    • 1,5 eetlepel zeezout
    • 1 takje verse rozemarijn
    • 2 takjes verse tijm
    • 4 karbonades (van ong. 2,5 cm dik)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng het water, suiker en zout samen in een kom, en giet het in een hersluitbare plastic zak. Voeg de rozemarijn, tijm, en karbonades toe. Schud de zak met de marinade zachtjes, knijp overtollig lucht eruit, en sluit de zak. Laat de karbonades minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
    2. Verwarm een barbecue op middelhoog vuur, en doe een beetje olie op het rooster.
    3. Haal de karbonades uit de zak, en gooi de marinade weg.
    4. Bak de karbonades op de voorverwarmde grill tot ze niet langer roze van binnen zijn, ongeveer 10 minuten per kant. Een thermometer ingestoken in het midden van een karbonade moet minstens 70°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren