Portugese chouriço worst met tuinbonen en rijst

    Portugese chouriço worst met tuinbonen en rijst

    3keer bewaard
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben opgegroeid in Portugal, en dit gerecht is echt Portugees comfort food dat mijn moeder altijd voor me maakte. Het is zo leuk (en lekker!) om gerechten uit je jeugd klaar te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 475 ml water
    • 200 gr ongekookte witte rijst
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 gedroogde chouriço worst, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
    • 1/4 ui, heel fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 350 ml tomatensaus
    • 1/2 theelepel rode chilipepervlokken
    • 1 theelepel Italiaanse kruiden
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 1 blik (van ong. 400 gr) tuinbonen, afgespoeld en uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng het water aan de kook in een grote pan, voeg de rijst toe aan het kokende water, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan, en laat de rijst te koken tot al het vocht is geabsorbeerd, ongeveer 30 minuten.
    2. Verhit, terwijl de rijst kookt, de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de chouriço worst in de hete olie, 2 minuten. Voeg de uien en knoflook aan de worst toe en bak tot de groenten zacht zijn en de chouriço bruin is, 5 tot 7 minuten.
    3. Roer de tomatensaus erdoor en zet het vuur laag. Breng op smaak met de rode chilipepervlokken, Italiaanse kruiden, zout en peper, en laat sudderen tot alles goed verwarmd is, 10 tot 15 minuten. Roer de tuinbonen erdoor en bak ze net lang genoeg om de bonen te verwarmen, 2 tot 3 minuten. Serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Dit recept klinkt erg lekker. Toch vind ik dat je chouriço worst een beetje moet uitleggen. Ik ben in Portugal geweest en er zijn veel soorten. De 'standaard' chouriço is waarschijnlijk wat je hier bedoelt. Er zijn enkele plaatsen in Nederland waar je chouriço kunt kopen. Google is je vriend! - 05 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren