Pretzelbroodjes

    Pretzelbroodjes

    5keer bewaard
    1uur53min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Deze broodjes smaken (en zien eruit als) zachte pretzels! Helemaal niet moeilijk om te maken. Ze zijn erg lekker met een paar plakjes biefstuk of gewoon met kaas- of vleesbeleg. Je moet ze echt een keer proberen met een hamburger, belegd met Zwitserse kaas en een honing-mosterd dressing!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 20 gr actieve droge gist
    • 1 theelepel suiker
    • 120 ml warm water
    • 475 ml warme melk
    • 75 gr plantaardig bakvet (bijvoorbeeld margarine)
    • 2 eieren
    • 750 gr bloem, apart te verwerken
    • 1 eetlepel plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 50 gr suiker
    • 1,5 theelepel zout
    • 110 gr baksoda
    • 950 ml water
    • 55 gr gesmolten boter
    • 1 snufje zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 23min  ›  Klaar in:1uur53min 

    1. Voeg de gist en 1 theelepel suiker toe aan een kom met 120 ml warm water. Het water mag niet warmer zijn dan 40°C. Laat 5 minuten staan ​​zodat de gist gaat schuimen.
    2. Voeg de melk, plantaardig bakvet, eieren, olie, 375 gr bloem, 50 gr suiker en 1,5 theelepel zout toe. Mix met een elektrische mixer op medium snelheid tot er een mooi glad beslag ontstaat. Kneed de resterende 375 gr bloem er geleidelijk met de hand door. Leg het deeg, als het bij elkaar blijft, op een met bloem bestoven werkblad en kneed nog even goed door, ongeveer 5 minuten. Het deeg moet nog plakkerig aanvoelen.
    3. Doe wat olie in een grote kom, leg het deeg in de kom en bedek het deeg rondom met een beetje olie. Dek de kom af met een theedoek of plasticfolie en laat op een warme plaats (27 tot 35°C) ong. 1 uur rijzen tot het deeg is verdubbeld in volume. Verwijder de theedoek en duw het deeg met een vuist naar beneden.
    4. Verwarm een ​​oven voor op 175°C.
    5. Verdeel het deeg in porties ter grootte van tennisballen en kneed het deeg tot slangen van ong. 15 cm lang. Rol elk broodje op in een spiraal en zet ze apart.
    6. Meng de baksoda met 950 ml warm water in een kom. De baksoda hoeft niet volledig op te lossen. Doop elk broodje in de baksoda-oplossing voordat je ze op de bakplaat legt. Bestrijk elk broodje met wat gesmolten boter en bestrooi vervolgens met zeezout. Bak in de voorverwarmde oven tot ze bruin zijn, 20 tot 25 minuten. Laat afkoelen op een rooster of op een bruine papieren zak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren