Pretzel worstenbroodjes

  (21)
  1 uur 30 minuten

  Zo lekker krijg je ze alleen door ze zelf te maken! Dit is een echte familiefavoriet. Wij maken er altijd best veel, omdat ze de volgende dag makkelijk opgewarmd kunnen worden in de magnetron (ong. 45 seconden). Lekker met een dot mosterd! Jammie!


  20 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 20 

  • 14 gr actieve droge gist
  • 2,5 theelepel suiker
  • 475 ml warm water
  • 475 ml warme melk
  • 120 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 1,5 theelepel zout
  • 1250 gr bloem
  • 2 theelepels baksoda
  • 900 gr knakworstjes
  • 55 gr grof zeezout, of naar smaak

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

  1. Voeg de gist en suiker toe aan een kom met 475 ml warm water. Het water mag niet warmer zijn dan 40°C. Laat 20 minuten staan ​​zodat de gist gaat schuimen.
  2. Pak een grote kom en meng het gistmengsel met de warme melk, olie, en zout tot alles goed gemengd is. Voeg de helft van de bloem toe en meng goed. Roer de resterende bloem erdoorheen, ong. 125 gram per keer, en meng steeds goed. Het deeg moet een beetje stijf en iets kleverig aanvoelen. Leg, als het deeg bij elkaar blijft, het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed het glad en elastisch, ongeveer 8 minuten.
  3. Doe wat olie in een grote kom, leg het deeg in de kom en bedek het deeg rondom met een beetje olie. Dek de kom af met een theedoek of plasticfolie en laat op een warme plaats (27 tot 35°C) ong. 45 min rijzen tot het deeg is verdubbeld in volume.
  4. Vul, nadat het deeg is gerezen, een grote pan met ongeveer 2 liter water, 1,5 theelepel zout en baksoda, en breng dit aan de kook op hoog vuur. Snij, terwijl het water verwarmt, het deeg in 20 stukken, ongeveer ter grootte van golfballetjes. Rol elk stuk op in een lange rol van ong. 30 cm lang en ong. 1,5 cm dik.
  5. Verwarm een ​​oven voor op 190°C. Vet twee bakplaten in met boter of bakspray.
  6. Doop een strook deeg in het kokende water met behulp van een tang, tel tot 5, verwijder weer uit het water, en leg deze een paar seconden op keukenpapier om uit te lekken. Wikkel de strook rondom een knakworst, leg dit op de bakplaat, en bestrooi met grof zout. Herhaal dit met de resterende stroken deeg en knakworsten.
  7. Bak in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn, ongeveer 15 tot 20 minuten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (21)