Kindervriendelijke krokante vis ovenschotel

    Kindervriendelijke krokante vis ovenschotel

    7keer bewaard
    1uur25min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Mijn kinderen, die het niet zo op groenten hebben, houden erg van dit visgerecht. Probeer het eens!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 80 gr paneermeel
    • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel viskruiden, of naar smaak
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 2 eieren
    • 180 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 pond kabeljauw of andere stevige witvisfilet
    • 1 snufje paprikapoeder, of zoveel als nodig
    • 230 gr gesneden ui
    • 185 gr gesneden groene paprika's
    • 500 gr gepelde tomaten in blik
    • 130 gr geraspte jong belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Meng paneermeel, Parmezaanse kaas, knoflook, zwarte peper, zout, viskruiden en peterselie samen in een ondiepe schaal. Klop de eieren in een aparte ondiepe kom los.
    3. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doop de visfilet in het ei, en haal vervolgens door het paneermeel; schud losse kruimels weg. Bestrooi visfilet met paprikapoeder, en bak goudbruin in de hete olie, ongeveer 5 minuten per kant. Leg de visfilet in een ovenschaal van 23x33cm. Roerbak de uien en groene paprika in de hete koekenpan totdat de uien zacht en glazig zijn, ongeveer 10 minuten; schep overtollige olie uit de pan, en roer de tomaten erdoor. Breng de groenten aan de kook, en verdeel ze over de vis. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de saus borrelt, ongeveer 30 minuten, verwijder de folie, en verdeel de geraspte kaas over de vis en groenten. Zet terug in de oven, en bak tot de kaas gesmolten is en bruin begint te worden, 8 tot 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren