Stoofpotje van bulgur en groenten

    Stoofpotje van bulgur en groenten

    11keer bewaard
    45min


    12 personen hebben dit gemaakt

    De Parmezaanse kaas maakt dit gerecht af, maar is niet verplicht en de bloemkool kan vervangen worden door rode kool. Dit gerecht blijft hoe dan ook boordevol kleur en smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 300 gr rode kool, grof gesneden
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 175 gr ongekookte bulgur
    • 1 fles (600 gr) tomatensaus (passata)
    • 225 ml water
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1/4 theelepel gedroogde oregano
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • geraspte Parmezaanse kaas naar smaak (eventueel)
    • verse basilicum ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten en in ong. 5 minuten de uien gaar bakken. Knoflook erdoor roeren. Vervolgens de rode kool en rode paprika en deze beetgaar laten worden.
    2. De bulgur erdoor roeren. Vervolgens passata toevoegen en water en aan de kook brengen. Zo nodig een extra scheutje water en passata toevoegen om het hele gerecht onder het vocht te zetten. Op smaak brengen met gedroogde basilicum, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper. Vuur laag zetten en in ong. 20 minuten al het vocht laten verdampen. Bestrooien met Parmezaanse kaas en verse basilicum ter garnering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren