Chili met quinoa

    Chili met quinoa

    67keer bewaard
    1uur5min


    194 personen hebben dit gemaakt

    Een superheerlijke chili die je makkelijk vegetarisch kan maken door het gehakt weg te laten. Quinoa geeft deze chili een unieke textuur en zoet-hartige smaak. Je familie of vrienden zullen wel twee keer willen opscheppen!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 170 gr ongekookte quinoa, afgespoeld
    • 475 ml water
    • 450 gr mager gehakt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, versnipperd
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 jalapeño peper, zonder zaadjes en fijngehakt
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 1 eetlepel komijnpoeder
    • 800 gr gepelde tomaten in blik
    • 550 gr zwarte bonen in blik, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 groene paprika, fijngesneden
    • 1 rode paprika, fijngesneden
    • 1 courgette, in stukjes gesneden
    • 1 theelepel gedroogde oregano (alleen de blaadjes)
    • 1 theelepel gedroogde peterselie
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 165 gr maïs uit de diepvries, ontdooid
    • 10 gr gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Breng de quinoa samen met het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de quinoa gaar is en al het water is geabsorbeerd, ongeveer 15 tot 20 minuten.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en roer het gehakt erdoor. Roerbak het vlees bruin en kruimelig. Het gehakt mag niet meer roze zijn van binnen. Gooi overtollig vet weg, en bewaar het gebakken gehakt in een aparte kom.
    3. Verhit de olijfolie in een grote pan op matig vuur. Voeg de ui, knoflook en jalapeño peper toe, en bak terwijl je roert de ui zacht en glazig, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met chilipoeder en komijn en bak nog 1 minuutje. Roer dan de tomaten, zwarte bonen, groene paprika, rode paprika, courgette, oregano en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat sudderen tot de paprika's gaar zijn, ongeveer 20 minuten.
    4. Roer, zodra de rode en groene paprika's gaar zijn, de quinoa, gehakt, en maïskorrels erdoor. Laat 5 minuten sudderen om het gerecht goed op te warmen. Roer de koriander erdoor vlak voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    10

    - 25 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren