Quinoa met erwten

    Quinoa met erwten

    22keer bewaard
    30min


    122 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk bijgerecht dat je bij heel veel gerechten kan serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 15 gr boter
    • 170 gr ongekookte quinoa
    • 475 ml kippenbouillon
    • 40 gr ui, versnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel fijngehakte verse tijm
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 115 gr erwten uit de diepvries
    • 120 ml geraspte Pecorino Romano kaas (of Parmezaanse kaas), apart te verwerken
    • 2 eetlepels gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Smelt de boter in een steelpan (met deksel) op matig vuur. Roer de quinoa erdoor, en bak 2 minuten. Giet de kippenbouillon erbij, en voeg ook de ui, knoflook, tijm en zwarte peper toe. Dek de steelpan af met een deksel en breng aan de kook. Voeg, als het kookt, de bevroren erwten toe. Zet het vuur lager en laat 15 tot 20 minuten sudderen tot de quinoa gaar is en de kippenbouillon is geabsorbeerd.
    2. Roer de helft van de Pecorino Romano kaas en alle peterselie erdoor. Schep de quinoa in een schaal en bestrooi met de rest van de Pecorino Romano kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren