Quinoa met perziken en romige yoghurt

    Quinoa met perziken en romige yoghurt

    17keer bewaard
    30min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Quinoa is heerlijk, en dit recept weerspiegelt mijn perfecte ontbijt: SUPER lekker en stevig!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 170 gr quinoa
    • 475 ml water
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
    • 1 grote verse perzik, ontpit en in stukjes gesneden
    • 115 gr vetvrije (of magere) Griekse yoghurt
    • 2 eetlepels honing, of naar smaak
    • 1 snufje nootmuskaatpoeder
    • 1 eetlepel limoensap, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Spoel de quinoa grondig af onder koud water, om vliesjes te verwijderen. Breng 475 ml water aan de kook in een steelpan en roer de quinoa erdoor. Zet het vuur laag en laat het 15 tot 20 minuten sudderen tot de quinoa zacht is. Giet het overtollige water af, en meng de kaneel en 1 theelepel nootmuskaat erdoor.
    2. Meng de stukjes perzik en yoghurt in een kom. Serveer de quinoa in een schaaltje, schep ongeveer 2 eetlepels van het yoghurt-perzikmengsel eroverheen. Besprenkel met een theelepel honing en een theelepel limoensap. Bestrooi met nootmuskaatpoeder.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren