Quinoa met zoete aardappelen en broccoli

    Quinoa met zoete aardappelen en broccoli

    43keer bewaard
    30min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Broccoli en zoete aardappelen gaan heel goed samen! Ik weet niet zeker of het echt nodig is om de zoete aardapppelen eerst te stomen, maar ik heb het gedaan omdat ik anders niet weet of de aardappelen wel goed gaar worden. Misschien kun je die stap dus overslaan.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 170 gr quinoa
    • 475 ml water
    • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden van ong. 6 mm
    • 2 eetlepels koolzaadolie (of zonnebloemolie)
    • 1 ui, versnipperd
    • 300 gr broccoli uit de diepvries, ontdooid en in stukjes gehakt
    • 1 eetlepel knoflookpoeder
    • 70 gr hele amandelen
    • 1 eetlepel sojasaus, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng de quinoa samen met het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de quinoa gaar is en al het water is geabsorbeerd, ongeveer 15 tot 20 minuten.
    2. Doe ondertussen de in blokjes gesneden zoete aardappelen in een pan, en giet ong. 6 mm water in de pan. Dek de pan af, en breng aan de kook op middelhoog vuur. Stoom totdat de zoete aardappelen net gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Verwarm, terwijl de aardappelen stomen, de koolzaadolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de ui en broccoli tot de ui zacht en glazig is, ongeveer 10 minuten.
    3. Zodra de aardappelen zijn klaargestoomd, voeg ze dan toe aan de broccoli en breng op smaak met knoflookpoeder. Laat de aardappelen verder gaar sudderen, ongeveer 5 minuten. Roer het broccolimengsel door de gekookte quinoa en voeg ook de amandelen toe. Breng op smaak met sojasaus, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    DaphnevanBreugel
    0

    Lekker! En redelijk makkelijk te maken! Bedankt voor het recept, heerlijk - 11 feb 2016

    van
    0

    Goede combinatie. Lekker met die sojasaus. Ik had er voor mijzelf nog wat blokjes zachte fetakaas aan toegevoegd en voor mijn zoontje stukjes gebakken (biologische) kip. Was smullen. - 09 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren