Quinoapap met appel en kaneel

    Quinoapap met appel en kaneel

    19keer bewaard
    40min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk warm ontbijtje 's morgens :)

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 235 ml (rode) quinoa, afgespoeld en uitgelekt
    • 475 ml water
    • 15 gr boter
    • 1 appel - geschild, zonder klokhuis en in blokjes gesneden
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 eetlepel kaneel
    • 2 eetlepels ahornsiroop
    • 30 gr geschaafde amandelen
    • 350 ml amandelmelk
    • 15 ml halfvolle slagroom, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng de quinoa samen met het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat sudderen tot de quinoa gaar is en al het water is geabsorbeerd, ongeveer 15 tot 20 minuten.
    2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de appel toe, en bestrooi met zout, kaneel, en ahornsiroop. Roer de amandelen erdoor, en roerbak tot de appel warm en zacht is, 2 tot 3 minuten. Giet de amandelmelk en de halfvolle slagroom erdoor. Laat nog even verder verwarmen. Roer de hete quinoa erdoor, en bak nog een paar minuten voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren