Regenboog cupcakes

    Regenboog cupcakes

    3keer bewaard
    35min


    89 personen hebben dit gemaakt

    Regenboogcupcakes smaken hetzelfde als gewone cupcakes, maar zijn veel leuker om te eten! Perfect voor een kinderfeestje (en stiekem ook voor een grotemensenfeestje)!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 310 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 120 ml melk
    • 120 ml plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 115 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 3 eieren, op kamertemperatuur
    • 1 druppel rode kleurstof, of meer indien nodig
    • 1 druppel blauwe kleurstof, of meer indien nodig
    • 1 druppel groene kleurstof, of meer indien nodig
    • 1 druppel gele kleurstof, of meer indien nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vul twee muffinbakblikken van elk 12 muffins met papieren bakvormpjes. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een grote kom. Klop de melk, plantaardige olie en het vanille-extract in een aparte kom, zet apart.
    2. Pak een grote kom, en mix de boter en suiker samen met een elektrische mixer tot het een licht en luchtig beslag is geworden. Het mengsel moet duidelijk lichter van kleur zijn geworden. Voeg de eieren (op kamertemperatuur) er één voor één bij, en roer steeds goed. Voeg afwisselend het bloemmengsel en het melkmengsel toe en mix alles steeds goed door elkaar met de elektrische mixer.
    3. Verdeel het cakebeslag in vier afzonderlijke kommen. Voeg een paar druppels kleurstof aan elke kom toe (elke kom een andere kleurstof om een andere kleur te krijgen) en roer goed. Voeg meer kleurstof toe, indien nodig, om de gewenste tint te bereiken.
    4. Pak 4 lepels, en gebruik 1 lepel per kleur. Schep steeds 1 lepel gekleurd beslag in de cakevormpjes en maak zo gekleurde laagjes, totdat de cakevorm voor de helft of driekwart vol is. Meng de verschillende kleuren beslag niet. Bak in de voorverwarmde oven totdat een breinaald ingestoken in het midden van een cakeje er schoon uitkomt, ongeveer 15 tot 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren