Ananas-rozijnensausje voor over geglazuurde ham

    Ananas-rozijnensausje voor over geglazuurde ham

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Mijn moeder diende dit lekkere warme sausje vaak op als we geglazuurde ham aten met Pasen. Het is makkelijk om te maken, uniek en lekker! Je kunt het al eerder maken en opnieuw verwarmen, maar het is echt het lekkerst als het direct van het fornuis komt!

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 180 ml ananassap
    • 1 eetlepel maïzena
    • 70 gr droog mosterdpoeder
    • 170 gr rode bessengelei
    • 80 gr rozijnen
    • 60 gr ananasstukjes in blik, uitgelekt en fijngehakt, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng het ananassap samen met de maïzena in een kleine steelpan op middelhoog vuur en roer er ook de droge mosterdpoeder, rode bessengelei, rozijnen en ananasstukjes doorheen (De gelei zal oplossen zodra het mengsel warmer wordt). Breng de saus aan de kook, onder voortdurend roeren, en laat sudderen totdat het dikker wordt, 1 tot 2 minuten. Blijf roeren in de saus, omdat de rozijnen anders kunnen aanbranden. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren