Runderstoofpotje met wortel, aardappel en selderij

    Runderstoofpotje met wortel, aardappel en selderij

    6keer bewaard
    2uur35min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk en makkelijk te maken stoofpotje.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100 gr plantaardig bakvet (bijvoorbeeld margarine)
    • 900 gr runderstoofvlees, in blokjes gesneden
    • 2 liter runderbouillon
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 laurierbladeren
    • 2 rundvleesbouillonblokjes
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/2 theelepel peper
    • 30 gr boter
    • 450 gr worteltjes, in stukjes gesneden
    • 6 aardappelen, in vieren gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur20min  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Verwarm de margarine in een grote koekenpan op middelhoog vuur en roerbak het stoofvlees gelijkmatig bruin. Giet overtollig vet af en doe de stukjes rundvlees in een grote braadpan en voeg 2 liter runderbouillon, ui, knoflook, laurier, bouillonblokjes, zout en peper toe. Sudder op middellaag vuur tot het vlees zacht begint te worden, ongeveer 1 uur.
    2. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de worteltjes toe, en roerbak tot ze zacht zijn. Roer de aardappelen en de selderij erdoor. Blijf bakken en roeren totdat alle groenten gaar zijn. Doe de groenten in de grote braadpan bij het vlees. Sudder tot het vlees zeer mals is, nog ongeveer een uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren