Red velvet cheesecake II

    Red velvet cheesecake II

    19keer bewaard
    1uur15min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Het is een traditie van mij om een taart te bakken als één van mijn vrienden jarig is. Ik heb dit recept verzonnen voor een goede vriend die graag een r​ed velvet cheesecake voor zijn verjaardag wilde hebben. Hij was er erg blij mee!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr bloem
    • 1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
    • 1 1/4 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 120 ml melk
    • 2 eetlepels rode kleurstof
    • 1 1/2 theelepel gedistilleerde natuurazijn
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 55 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 1 ei
    • 75 gr boter, gesmolten
    • 475 ml volle slagroom
    • 450 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 135 gr suiker
    • 2 theelepels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een taartvorm van ong. 23 cm in doorsnede in, en bestrooi deze met bloem. Pak een kom en meng, al roerende, de bloem, cacaopoeder, baksoda en zout samen; zet apart. Pak een kleine kom en voeg, terwijl je roert, de melk, kleurstof, azijn, en 1/2 theelepel vanille-extract toe; zet opzij.
    2. Klop de zachte boter en 150 gr suiker met een elektrische mixer in een grote kom tot een licht en luchtig beslag. Het mengsel moet duidelijk lichter van kleur zijn geworden. Klop het ei erdoor. Voeg afwisselend het bloemmengsel en de melk toe, en meng steeds goed. Giet het beslag in de ingevette taartvorm.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een breinaald ingestoken in het midden van de cake er schoon uitkomt, ongeveer 30 minuten. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, alvorens de cake in z'n geheel af te laten koelen op een rooster.
    4. Snij, nadat de cake is afgekoeld, de helft van de cake in blokjes en zet opzij. Snij de resterende cake in reepjes van ong. 1,5 cm en leg ze op een bakplaat.
    5. Zet de taartreepjes in de oven, en bak ze tot ze droog zijn, ongeveer 15 minuten. Draai de reepjes halverwege het bakken om, zodat ze gelijkmatig drogen. Laat, als ze volledig droog zijn geworden, de reepjes afkoelen tot kamertemperatuur, en maak er vervolgens fijne kruimels van.
    6. Meng de taartkruimels gelijkmatig met de gesmolten boter. Druk ze in een springvorm van ong. 25 cm in doorsnede, en zet dit in de koelkast tot de boter is uitgehard, ongeveer 45 minuten.
    7. Klop, als de korst bijna is uitgehard, de slagroom stijf, en zet opzij. Klop de zachte roomkaas in een kom samen met 135 gr suiker en 2 theelepels vanille-extract tot er een glad mengsel is ontstaan. Schep de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel. Verdeel de helft van het roomkaasbeslag over de uitgeharde kruimelkorst. Verdeel de taartblokjes gelijkmatig over het roomkaasbeslag, en verspreid dan het resterende roomkaasbeslag over de bovenkant van de taart. Zet minstens 4 uur in de koelkast totdat de roomkaas is gestold en de cheesecake stevig is geworden.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren