Spareribs met barbecuesaus uit de oven

  (8)
  2 uur

  Met dit recept hoef je niet moeilijk te doen om de barbecue aan te krijgen. Als de spareribs klaar zijn, hou je ze makkelijk warm in een slowcooker. Je kan er zelfs mee op reis. Ik heb de slowcooker in de auto gezet en na 20 minuten waren ze nog warm toen ik bij mijn schoonzoon aankwam.


  16 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 8 

  • 900 gr spareribs
  • 2 theelepels vleeskruiden, of naar smaak
  • 1 beker ketchup
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • 235 ml barbecuesaus
  • 2 uien, in plakjes gesneden van ong. 1 cm dik

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur 

  1. Snij de spareribs in porties van 2 tot 3 ribben. Bestrooi ze met vleeskruiden, en doe ze in een afsluitbare plastic zak, en laat ze een nachtje in de koelkast staan.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Meng de ketchup, worcestersaus, en barbecuesaus in een kom, en roer alles goed door elkaar. Leg de ribben, met het bot onder, in een enkele laag in een grote braadslee. Leg de plakjes ui over de ribben, en dek de braadslee af met aluminiumfolie.
  4. Bak in de voorverwarmde oven tot de ribben gaar zijn, ongeveer 1 uur. Giet het overtollige vet af.
  5. Schep de ui van de spareribs af, en leg ze onderin een slowcooker. Giet de barbecuesaus over de ribben in de braadslee, maar reserveer ong. 120 ml saus. Giet de 120 ml barbecuesaus over de uien in de slowcooker en zet de pan op laag. Zet de ribben terug in de oven en bak ze tot ze zacht zijn, ong. 45 minuten, bedruip de ribben meerdere malen met de saus.
  6. Haal de ribben uit de braadslee en leg ze voorzichtig in de slowcooker, en giet de saus eroverheen. Dien onmiddellijk op, of bedek de slowcooker met een deksel om ze te vervoeren naar een andere locatie.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (8)