Aardbeien-rabarbersaus

    Aardbeien-rabarbersaus

    6keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een gemakkelijk recept dat heerlijk smaakt over vanilleijs of pannekoeken. Ook lekker in een trifle.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 125 gr suiker
    • 125 ml sinaasappelsap
    • 5 theel maizena
    • 1 1/2 theel vanille-extract
    • 650g verse aardbeien, in plakjes
    • 125g rabarber, gesneden
    • (5 druppels rode voedselkleurstof)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de suiker, sinaasappelsap, maizena en vanille-extract in een grote pan. Breng aan de kook over matig vuur. Voeg de aardbeien en rabarber toe; zet het vuur lager en kook, onder af en toe roeren, tot alles zacht is - 5 tot 10 min. Haal van het vuur en prak het met een vork fijn. Roer, indien gewenst, wat voedselkleurstof erdoor. Dien warm of koud op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren