Knapperige koekjes met pecannoten

    Knapperige koekjes met pecannoten

    3keer bewaard
    30min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Mijn oma bakte vroeger heerlijke koekjes, cakes en brood. Dit recept behoort tot een van mijn favorieten, want ik hou erg van knapperige koekjes en pecannoten.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 375 gr gezeefde bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 115 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr suiker
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 110 gr gehakte pecannoten
    • 100 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een paar bakplaten in (zoveel als nodig) met boter of bakspray.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en meng samen in een kom. Pak een aparte grote kom en meng de boter, 200 gr suiker, en bruine basterdsuiker samen tot een glad beslag. Mix er dan de eieren en het vanille-extract door en meng goed. Roer het bloemmengsel erdoorheen en meng de pecannoten door het beslag.
    3. Maak de koekjes door met een lepel hoopjes beslag (ongeveer 5 cm van elkaar af) op de ingevette bakplaten te leggen. Doe 100 gr suiker in een ondiepe kom. Maak de onderkant van een drinkglas een beetje vochtig met een natte theedoek, en duw de bodem van het glas in de suiker. Druk de koekjes plat met het gesuikerde glas, doop het glas weer opnieuw in de suiker voor elk koekje.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes lichtbruin zijn, 9 tot 12 minuten. Laat de koekjes 1 of 2 minuten afkoelen op de bakplaat alvorens ze te verwijderen en verder te laten koelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren