Reuben tosti ovenschotel (met cornedbeef en Zwitserse kaas)

    Reuben tosti ovenschotel (met cornedbeef en Zwitserse kaas)

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Cornedbeef, Zwitserse kaas, zuurkool en Thousand Islands sladressing in croissantdeeg. Kinderen zijn er dol op en het is erg makkelijk om te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr zuurkool, uitgelekt en uitgeknepen
    • 80 ml Thousand Islands sladressing
    • 1 blik kant-en-klaar croissantdeeg uit het koelvak
    • 340 gr dun gesneden gekookte cornedbeef
    • 8 plakjes Zwitserse kaas
    • 1 eiwit, opgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een vierkanten ovenschaal van ong. 20x20 cm in.
    2. Meng de zuurkool en Thousand Islands sladressing in een kom samen. Rol het croissantdeeg uit, en snij het deeg in tweeën, leg de ene helft van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak, en maak de perforaties in het deeg dicht om een aaneengesloten plak deeg te maken. Rol het deeg uit tot een vierkant van ong. 12 cm, en leg het deeg in de ingevette ovenschotel. Pak de andere deeghelft. Knijp de gaatjes in dit resterende deeg ook dicht, en rol het uit tot een vierkant van ong. 23 cm, en zet opzij.
    3. Bak de deegkorst in de ovenschaal (alleen de eerste helft deeg bakken) in de voorverwarmde oven tot deze lichtbruin is, 8 tot 10 minuten. Haal het uit de oven en leg er 4 plakjes kaas in een laagje overheen, leg daaroverheen de corned beef, en verspreid het zuurkoolmengsel hier overheen. Maak nog een laagje met de resterende 4 sneetjes Zwitserse kaas, en leg als laatste het 2e vel croissantdeeg erop. Duw de deegkorst zachtjes aan om de randen van de ovenschotel te verzegelen. Bestrijk het gerecht met losgeklopt eiwit.
    4. Bak in de oven tot de kaas is gesmolten en de korst goudbruin is, 15 tot 20 minuten. Laat 5 minuten staan alvorens het aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren