Kip op mediterrane wijze bereid

    Kip op mediterrane wijze bereid

    1keer bewaard
    55min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Mensen zijn gek op dit gerecht! Zeer eenvoudig om te maken en perfect voor als je bezoek krijgt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • bakspray of boter
    • 8 kleine rode aardappelen, gehalveerd
    • 450 gr 4-kazensaus (uit een pot)
    • 1 eetlepel vers citroensap
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 700 gr kipfilet, in grote stukken gesneden
    • 4 Roma tomaten, in vieren gesneden
    • 4 teentjes knoflook, gepeld
    • 1 eetlepel gehakte verse rozemarijn
    • 12 ontpitte Kalamata olijven, in tweeën gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschotel van ong. 23x33 cm in met bakspray of boter.
    2. Leg de aardappelen in een magnetronbestendige kom, en verwarm de aardappelen 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand, draai ze daarna voorzichtig om (pas op voor de stoom), en verwarm ze daarna nog 2 minuten op de hoogste stand. Zet de aardappelen apart.
    3. Meng de 4 kazensaus, citroensap, olijfolie, zout, zwarte peper en knoflook in een kom samen. Leg de stukken kip in de ovenschaal, en besmeer de kip royaal met ong. 230 ml van de kaassaus. Leg de aardappelen, tomaten en knoflook rondom de kip in de ovenschotel. Bestrijk de groenten met de rest van de saus. Bestrooi de kip en groenten met rozemarijn en olijven.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip en de aardappelen gaar zijn, ongeveer 25 minuten. Een thermometer ingestoken in het midden van de kip moet minstens 70°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren