Rode quinoa en avocado salade

    Rode quinoa en avocado salade

    17keer bewaard
    20min


    67 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijke combinatie van o.a. quinoa, avocado, komijn, en limoensap.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 80 ml rode quinoa
    • 160 ml water
    • 150 gr cherry tomaatjes, gehalveerd
    • 65 gr in stukjes gesneden komkommer
    • 40 gr in stukjes gesneden rode ui
    • 2 eetlepels limoensap
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1 snufje zout en peper naar smaak
    • 60 gr jonge spinazie
    • 1 avocado, geschild, ontpit en in plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng de quinoa en het water aan de kook in een pan op hoog vuur. Zet het vuur laag, dek af en laat 15 tot 20 minuten sudderen tot de quinoa gaar is en het water is geabsorbeerd. Schep de quinoa in een kom, en zet in de koelkast om af te koelen.
    2. Meng, zodra de quinoa is afgekoeld, de tomaten, komkommer en ui voorzichtig door de quinoa. Breng op smaak met limoensap, komijn, zout en peper en roer goed door elkaar. Verdeel de verse spinazie over de borden, en schep hierover de quinoasalade. Garneer met de plakjes avocado om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren