Geroerbakte groene asperges met sesam

    Geroerbakte groene asperges met sesam

    5keer bewaard
    20min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Dit zet je in een paar minuten op tafel. Snel! Makkelijk! Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 900 gr groene asperges, snij ze in stukjes van ong. 2,5 cm
    • 2 theelepels sesamzaad
    • 2 eetlepels arachideolie
    • 2 theelepels geraspte verse gember
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de asperges in zachtjes kokend water, 2 tot 3 minuten. Laat ze uitlekken en dompel ze onmiddellijk onder in een kom met ijswater tot de asperges zijn afgekoeld. Laat de asperges uitlekken en dep ze droog.
    2. Rooster de sesamzaadjes lichtbruin in een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur, 3 tot 5 minuten. Leg ze in een schaal en zet opzij om de asperges verder af te laten koelen.
    3. Verhit de arachideolie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de stukjes gember en asperges toe aan de pan, breng op smaak met zout, en kook tot de gember gaat geuren, ongeveer 5 minuten. Haal van het vuur, en bestrooi met sesamolie en sesamzaad om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren