Romige tagliatelle met asperges, erwten, en prosciutto

    Romige tagliatelle met asperges, erwten, en prosciutto

    1keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Pasta in een romige saus met gestoomde groenten, en zoute reepjes prosciutto.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 250 gr groene asperges, schoongemaakt en in stukken gesneden van ong. 1,5 cm
    • 150 gr diepvries erwten
    • 60 ml water
    • 45 gr boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 475 ml volle melk
    • 2 theelepels knoflookpoeder
    • 80 gr verse geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 110 gr tagliatelle pasta
    • 30 gr prosciutto, in dunne reepjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de asperges, erwten, en water in een koekenpan, en zet deze op matig vuur. Dek de pan af en bak tot de groenten zacht worden, maar toch nog knapperig zijn, ongeveer 5 minuten. Laat de groeten uitlekken en zet de groenten opzij.
    2. Smelt de boter in de koekenpan op matig vuur. Roer de bloem erdoor en roer goed samen met de boter, 2 tot 3 minuten. Voeg de melk toe, zet het vuur op mediumhoog, en kook het mengsel onder voortdurend roeren tot het mengsel dik wordt, nog 2 tot 3 minuten. Roer knoflook poeder en Parmezaanse kaas door de saus, en breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
    3. Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Kook de tagliatelle in het kokende water tot de pasta gaar en al-dente is, ongeveer 8 minuten. Laat uitlekken en doe de pasta terug in de pan. Roer de groenten, saus, en de prosciutto erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren