Romige ovenschotel met garnalen

    Romige ovenschotel met garnalen

    2keer bewaard
    1uur35min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik van mijn oma gekregen. Het is altijd al favoriet geweest in mijn familie. Garnalen, eiernoedels, erwten en champignons in een roomsausje...erg lekker! Hoewel dit recept een behoorlijke hoeveelheid maakt, verslindt mijn gezin van 4 de hele ovenschotel meestal in één keer.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 1 theelepel zout
    • 115 gr brede eiernoedels
    • 30 gr boter
    • 1,5 eetlepel bloem
    • 600 ml melk
    • 120 ml slagroom
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 150 gr diepvries erwten, ontdooid
    • 130 gr gesneden champignons uit blik, uitgelekt (of verse champignons)
    • 60 gr creamcrackers, verpletterd
    • 15 gr koude boter, in dunne plakjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschotel in van ong. 40 x 23 cm.
    2. Vul een grote pan met water en breng aan de kook op hoog vuur. Roer de garnalen erdoor, en kook de garnalen tot ze ondoorzichtig en helder roze zijn, ongeveer 3 minuten. Schep de garnalen uit de pan in een kom met behulp van een schuimspaan. Breng het water terug aan de kook op hoog vuur, en roer de noedels erdoor. Kook de noedels gaar, ongeveer 8 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet in de gootsteen.
    3. Smelt 30 gr boter in een pan op een middelhoog vuur en roer samen met de bloem tot een papje. Haal de pan van het vuur, en klop langzaam de melk en de slagroom erdoor tot er een gladde massa ontstaat. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet de pan terug op het vuur, en breng op laag vuur aan de kook onder voortdurend roeren. Blijf kloppen tot de saus dikker wordt, ongeveer 5 minuten.
    4. Schenk de noedels in de ingevette ovenschaal, en voeg de erwten, champignons en gekookte garnalen toe. Giet de saus over de schotel en strooi er de crackerkruimels over. Leg ong. 6 dunne plakjes boter op de bovenkant van de ovenschotel.
    5. Bak in de voorverwarmde oven totdat de crackerkruimels knapperig en goudbruin zijn, ongeveer 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren