Romige kip op Italiaanse wijze uit de slowcooker

    Romige kip op Italiaanse wijze uit de slowcooker

    26keer bewaard
    4uur35min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Een romig en lekker kipgerecht dat ik vaak met pasta eet, de ene keer koop ik eiernoedels en een andere keer eet ik het met vlinderpasta (farfalle). Het is makkelijk om te bereiden en het is verslavend lekker. Gebruik een magere roomkaas voor minder calorieën. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 30 gr boter, gesmolten
    • 115 gr roomkaas, in stukjes gesneden
    • 1 blik kippenragout
    • 1,5 zakje Italiaanse sladressing mix
    • 120 ml droge sherry

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 4uur30min  ›  Klaar in:4uur35min 

    1. Spoel de kipfilets af, en dep ze droog met keukenpapier. Leg de kipfilets in een slowcooker, en besprenkel de kip met gesmolten boter. Til de kipfilets op om de boter ook onder de kip te verspreiden. Dek de pan af, zet op een hoge stand, en stoof de kipfilet zacht, 4 tot 5 uur. Hak met een metalen spatel de kip in stukjes in de slowcooker.
    2. Doe de roomkaas, kippenragout, Italiaanse sladressing mix, en sherry in een koekenpan, en breng op middelhoog vuur aan de kook onder voortdurend roeren totdat de roomkaas is gesmolten en de saus goed is gemengd. Giet de saus over de kip in de slowcooker, dek af, en kook op een hoge stand totdat de saus borrelt en alle smaken goed gemengd zijn, ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren