Romige en pittige rijstschotel met kip

    Romige en pittige rijstschotel met kip

    3keer bewaard
    1uur50min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit is veruit een van mijn favoriete recepten. Als je deze stoofschotel nog nooit hebt geprobeerd, dan moet je dat echt een keertje doen!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 kippenbouten met bot en vel
    • 1,5 liter water
    • 1 blokje kippenbouillon
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 75 gr rode paprika, fijngesneden
    • 75 gr oranje paprika, fijngesneden
    • 450 gr kielbasa worst (liefst kalkoen), in blokjes gesneden
    • 370 gr ongekookte witte rijst
    • 1/5 theelepel Italiaanse kruiden
    • 1 theelepel gemalen rode chilipepervlokken
    • 1/4 theelepel knoflookzout
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 1 blik champignonragout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Voeg de kippenbouten, het water en 1 bouillonblokje toe aan een grote pan en breng aan de kook op matig vuur. Zet het vuur lager en laat de kip sudderen tot deze zacht is, ongeveer 1 uur. Haal de kip uit de pan, schep het vet van de kippenbouillon af, en bewaar de kippenbouillon in de pan (dit zal ong. 1 liter vloeistof zijn). Verwijder de botten en huid van het kippenvlees, en hak het vlees klein. Gooi de botten en huid weg.
    2. Doe het kippenvlees terug in de pan met bouillon. Voeg ook de ui, rode en oranje paprika, kielbasa, rijst, Italiaanse kruiden, rode chilipepervlokken, knoflookzout en nog 2 kippenbouillonblokjes toe. Breng het mengsel aan de kook, dek de pan af, en laat op laag vuur sudderen tot de rijst gaar is, ongeveer 20 minuten. Roer na 10 minuten door de pan en nogmaals na 15 minuten. Haal de pan van het vuur en meng er de champignonragout door tot alles goed gemengd is. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren