Sla met spek en ei

    Sla met spek en ei

    8keer bewaard
    15min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een simpele groene salade met knapperige sla, spek, hardgekookt ei, geraspte wortel en schijfjes tomaat. Afgemaakt met een dressing van olie en azijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 110 gr spek
    • 2 eieren
    • 1/2 krop (ijsberg)sla
    • 1 wortel, geraspt
    • 1 tomaat, in plakjes
    • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Het spek grillen of in een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur gelijkmatig bruin laten worden. Van het vuur halen, in stukjes snijden en apart zetten.
    2. De eieren in een sauspan onder koud water zetten. Het water aan de kook brengen en de pan onmiddellijk van het vuur halen. Afdekken en de eieren 10-12 minuten in heet water laten staan. Vervolgens uit het warme water halen, laten afkoelen, pellen en in plakjes snijden.
    3. Sla met wortel en tomaat in een slakom doen. Spek, ei, olie, azijn, zout en peper toevoegen en door elkaar scheppen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren