Romige kip tagliatelle met Marsala wijnsaus

    Romige kip tagliatelle met Marsala wijnsaus

    3keer bewaard
    1uur10min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke romige kip Marsala geserveerd op een bedje tagliatelle.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 kipfilets
    • 60 gr bloem
    • 1/4 theelepel paprikapoeder
    • 1/4 theelepel cayennepeper
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 30 gr boter, apart te verwerken
    • 1 zoete ui, fijngehakt
    • 150 gr shii-take paddestoelen, in tweeën gesneden
    • 70 gr verse oesterzwammen, in tweeën gesneden
    • 95 gr kastanje champignons, in tweeën gesneden
    • 340 gr tagliatelle pasta
    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels uitgeperste knoflook
    • 180 ml Marsala wijn
    • 230 gr mascarpone
    • 2 eetlepels Dijon mosterd
    • 1 beker kippenbouillon
    • 2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Leg de kipfilets op een stevige ondergrond tussen twee hersluitbare diepvrieszakjes in. Sla de kip met een vleeshamer plat tot een dikte van ong. 6 mm. Meng de bloem, paprikapoeder, cayennepeper, zout en zwarte peper in een ondiepe kom. Bedek elk stuk kipfilet aan beide kanten met het bloemmengsel. Schud overtollig bloem weg.
    2. Verhit de olijfolie en 15 gr boter in een koekenpan op middelhoog vuur, en bak de kip aan beide kanten bruin, ong. 3 minuten per kant. Zet opzij. Smelt nog 15 gr boter in de pan, en roerbak de ui tot deze lichtbruin en glazig is, ongeveer 5 minuten. Voeg, al roerende, de shii-take paddestoelen, oesterzwammen, champignons, en knoflook toe, en bak tot de champignons hun sappen loslaten en bruin beginnen te worden, 10 tot 12 minuten.
    3. Vul een grote pan met licht gezouten water en breng deze aan de kook op hoog vuur. Roer er, zodra het water kookt, de tagliatelle doorheen, en breng terug aan de kook. Kook de pasta zonder deksel, onder af en toe roeren, gaar en al dente, ongeveer 8 minuten. Laat goed uitlekken in een vergiet in de gootsteen. Giet de pasta in een schaal en meng hier 30 gr boter door. Breng op smaak met zout en zwarte peper en houd warm.
    4. Giet de Marsala wijn door de saus als het sap van de champignons is verdampt, en roer goed. Zet het vuur hoger en blijf roeren tot de helft van de wijn is verdampt, ongeveer 3 minuten. Voeg dan de mascarpone, Dijon mosterd, en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook onder voortdurend roeren tot de saus iets is ingedikt, nog 3 minuten. Zet het vuur laag; voeg de gekookte kipfilet toe aan de saus en laat nogmaals 5 minuten sudderen tot de saus is ingedikt. Voeg peterselie toe, roer goed, en serveer de saus met de tagliatelle.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren