Spruitjes in romige kaassaus

    Spruitjes in romige kaassaus

    9keer bewaard
    1uur35min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Spruitjes in roomsaus! Heerlijk zacht en romig. Je gasten of familieleden zullen om nog een portie vragen!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 15 gr boter
    • 350 gr spruitjes, schoongemaakt en in tweeën gesneden
    • 300 gr slagroom
    • 20 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 snufje nootmuskaatpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een ovenschaal van 23 x 23 cm royaal in met boter.
    2. Verdeel de halve spruitjes in een gelijkmatige laag over de ingevette ovenschotel. Meng de slagroom, Parmezaanse kaas, knoflook, zout en zwarte peper samen in een kom tot alles goed gemengd is. Giet de roomsaus over de spruitjes. Bestrooi de bovenkant met nootmuskaat.
    3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ong. 1 uur in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak nogmaals 15 minuten in de oven tot de bovenkant bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren