Romige gele en groene courgettesoep

    Romige gele en groene courgettesoep

    3keer bewaard
    35min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Echt een heel makkelijk soepje om te maken. Lekker met een stukje volkorenbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 kleine gele courgettes, schoongemaakt en grof in stukken gehakt
    • 1 grote groene courgette, schoongemaakt en grof in stukken gehakt
    • 475 ml groentebouillon
    • 235 ml halfvolle slagroom
    • 2 eetlepels gehakte verse dragon
    • 115 gr geraspte jong belegen kaas
    • 1 snufje gemalen witte peper naar smaak
    • 1 snufje grof zeezout naar smaak
    • 2 eetlepels citroensap, of meer naar smaak
    • 1 theelepel gehakte verse dragon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de gele en groene courgette, groentebouillon, halfvolle slagroom, en dragon in een grote soeppan, en breng aan de kook. Zet het vuur lager, en laat zachtjes koken tot de groenten gaar zijn, ongeveer 10 minuten.
    2. Giet de soep in een blender, maar vul de blender voor niet meer dan de helft. Houd het deksel stevig vast met een theedoek en begin voorzichtig te pureren, met behulp van een paar snelle pulsen om de soep in beweging te krijgen voordat je de blender verder laat pureren. Je kunt ook gebruikmaken van een staafmixer en de soep direct in de pan pureren.
    3. Roer de geraspte kaas door de hete soep, en laat de kaas smelten terwijl je roert. Roer het citroensap erdoor als de kaas goed gemengd is, en besprenkel de soep met dragon om op te dienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren