Rode, witte, en zwarte bonensalade

    Rode, witte, en zwarte bonensalade

    1keer bewaard
    20min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een feest aan kleuren op je bord! De salade is het lekkerst als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Serveer de salade op kamertemperatuur.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 245 gr diepvries mais
    • 45 ml appelciderazijn
    • 3 eetlepels limoensap
    • 2 teentjes knoflook
    • 1,5 theelepel komijnpoeder
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel zout
    • 180 ml olijfolie
    • 10 gr verse koriander
    • 1 blik (van ong. 400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 1 blik (van ong. 400 gr) limabonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 165 gr fijngehakte rode ui
    • 225 gr fijngehakte rode paprika

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Doe de maïs in een magnetronschaal, en verwarm 2 tot 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Giet overtollige vloeistof af, en laat de maïs volledig afkoelen.
    2. Meng de appelciderazijn, limoensap, knoflook, komijn, Dijon mosterd, zwarte peper, zout, olijfolie en koriander in een blender tot alles goed gemengd is.
    3. Voeg de afgekoelde maïs, zwarte bonen, limabonen, rode ui en rode paprika toe aan een grote kom, en giet de dressing eroverheen. Laat een nachtje in de koelkast staan, en laat op kamertemperatuur komen voor het opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren