Roomkaas-boter glazuur met bourbon

    Roomkaas-boter glazuur met bourbon

    3keer bewaard
    40min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Dit glazuur is erg lekker over bananentaart, worteltaart of kruidkoek. Doordat ik de boter eerst even in een pannetje bruin laat worden, krijgt het glazuur een heelijk diepe, nootachtige smaak. Speel met de hoeveelheid suiker om de gewenste consistentie te bereiken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 170 gr boter, apart te verwerken
    • 225 gr roomkaas
    • 1 vanillestokje, door de lengte gesneden en uitgeschraapt
    • 15 ml bourbon whiskey
    • 480 gr poedersuiker
    • 30 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Smelt 115 gr boter in een kleine steelpan op matig vuur. Roer af en toe, en verwarm de boter tot deze bruin wordt en een nootachtige geur afgeeft, 15 tot 20 minuten.
    2. Pak een kom, voeg de resterende boter en de roomkaas toe, en meng goed. Giet de bruine gesmolten boter erbij in de kom en laat ongeveer drie minuten staan, zodat de warme boter de roomkaas en koude boter zachter maakt. Schraap de zwarte zaadjes uit het vanillestokje en voeg ze toe aan de kom. Voeg de bourbon toe en mix het geheel met een elektrische mixer op lage snelheid glad.
    3. Voeg geleidelijk de poedersuiker en slagroom, wissel steeds af, totdat de juiste consistentie is bereikt. Als het glazuur te zacht is om mee te decoreren, zet het dan ongeveer een half uur voor gebruik in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren