Knoflookbrood met rozemarijn en blauwe schimmelkaas

    (6)

    Al mijn favoriete smaken bij elkaar! Normaal gesproken gebruik ik altijd verse kruiden, maar knoflookbrood gaat ook heel goed met gedroogde kruiden. Je kunt ook zuurdesembrood gebruiken.


    6 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetlepels gedroogde rozemarijn
    • 4 theelepels knoflookpoeder
    • 2 theelepels uienzout
    • 115 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 stokbrood, in de lengte gehalveerd
    • 115 gr blauwe kaas, in plakjes gesneden
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op de grillstand en zet een ovenrek ongeveer 15 cm van de warmtebron af.
    2. Roer de twee eetlepels rozemarijn, knoflookpoeder, en uienzout in een kom samen. Voeg de boter toe aan het kruidenmengsel; meng goed. Verdeel het botermengsel gelijkmatig over de snijvlakken van het brood, en leg daaroverheen de blauwe kaas. Leg het brood op een bakplaat met de open kant boven.
    3. Leg het brood onder de grill tot de kaas gesmolten is, ongeveer 4 minuten. Bestrooi met extra rozemarijn indien gewenst.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (6)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties