Tortilla ovenschotel met kaas

    Tortilla ovenschotel met kaas

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een familiefavoriet. Mijn kinderen zijn er gek op. Een stevige en pittige maaltijd!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 900 gr rundergehakt
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 blik (van ong 400 gr) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
    • 2 eetlepels chilipoeder
    • 1 eetlepel komijnpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 4 (van ong. 18 cm) tarwebloemtortilla 's
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 blik (van ong. 300 gr) champignonragout
    • 115 gr geraspte belegen kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm een ​​oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal van 23 x 33 cm in met boter of bakspray.
    2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak het gehakt en de ui in de hete koekenpan volledig bruin, 7 tot 10 minuten; giet overtollig vet af. Roer de zwarte bonen, chilipoeder, komijn en zout erdoor, roerbak tot heet, ongeveer 5 minuten. Giet het mengsel in de ovenschaal. Leg de tortilla's bovenop het gehaktmengsel.
    3. Meng de tomatenblokjes samen met de champignonragout in een kom, en verspreid over de tortilla's. Verdeel de geraspte kaas hieroverheen.
    4. Bak de tortilla ovenschotel in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn en de kaas volledig is gesmolten, 25 tot 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren